Poistoilman lämmöntalteenotto

Poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmällä taloyhtiöissä voidaan saada jopa 60 % säästö energiankulutuksessa. Sen avulla kaikki energia pystytään hyödyntämään tehokkaasti sekä kiinteistön että käyttöveden lämmitykseen.

Hukkalämpö tehokkaasti talteen

Poistoilman lämmöntalteenotto on poistoilmassa olevan energian hyödyntämistä lämpöpumpputekniikalla. Se on yhtä aikaa sekä ympäristöystävällistä että erittäin taloudellista. Käytännössä järjestelmällä saadaan ilmaisenergiaa kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen.

Patentoidut Stiebel Eltron -lämmöntalteenottoratkaisut

Toteutamme poistoilman lämmöntalteenottoratkaisut saksalaisen Stiebel Eltronin järjestelmillä. Stiebel Eltron WPL – Energywell on palkittu ja patentoitu ratkaisu poistoilman hyödyntämiseen kerrostaloissa ja muissa isoissa kiinteistöissä. Jokainen kohde suunnitellaan yksilöllisesti ja toteutetaan laadukkaasti.

Lämmityskulut putoavat alle puoleen

Poistoilmaratkaisulla voidaan saavuttaa jopa 60 % säästö lämmityskuluissa verrattuna pelkkään kaukolämmitykseen. Takaisinmaksuaika on kiinteistön koosta riippuen 4–10 vuotta, eli järjestelmä maksaa itsensä takaisin erittäin nopeasti.

Järjestelmällä on lämmityksen lisäksi mahdollista toteuttaa myös kesäajan jäähdytys.

Asennus ja huolto

Poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmä on helppo asentaa talon olemassa olevan ilmanvaihtojärjestelmän yhteyteen, sillä se ei vaadi muutoksia olemassa olevaan ilmanvaihtoon.

Kiinteistöön asennetaan ilmavesilämpöpumput ullakolle, poistoilmakammioon tai katolle. Pumput kanavoidaan nykyiseen ilmanvaihtokanavaan tai asennetaan poistoilmakammion sisään. Mikäli kiinteistössä ei vielä ole poistoilmapuhallinta, se tarvitaan myös.

Valmis järjestelmä on lähes huoltovapaa. Meiltä saatte kuitenkin tarvittaessa myös huoltoon liittyvät palvelut ammattitaidolla ja luotettavasti.

Kysy lisää ja pyydä meidät ilmaiselle kartoituskäynnille! Mitä nopeammin saatte uuden järjestelmän käyttöön, sitä nopeammin säästöt alkavat karttua.

Kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille

Siirry lomakkeeseen

Hyödynnä kotitalousvähennys

 

Kotitalousvähennystä voivat saada kaikki yksityiset henkilöt ostaessaan palveluita kotiin tai vapaa-ajan asunnolle. Vähennykseen oikeuttavat esimerkiksi tavanomainen kotitalous-, hoiva- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja perusparannustyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista. Lämmitysjärjestelmän uudistaminen kuuluu kunnossapito- ja perusparannustöihin.

Lämmitysremontista kotitalousvähennystä haetaan saman vuoden aikana niin, että teetetyt työt ilmoitetaan verottajalle esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja saat hyödyn veronpalautuksena.

Vuonna 2017 kotitalousvähennyksenä voi saada 50 % Palokan Putkipalvelun arvonlisäverollisesta työkorvauksesta, siis lämpökaivon porauksesta sekä asennustöistä. Laiteostoista ei voi tehdä kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 400 €/hlö, jolloin pariskuntaa kohden kokonaisvähennys voi olla enintään 4 800 €.

» Lue lisää

Lataa ilmainen poistoilman lämmöntalteenottojärjestelmän -esite

Lataa esite


Kutsu meidät ilmaiselle kartoituskäynnille

Lähetä yhteystietosi meille oheisella lomakkeella, niin otamme yhteyttä ja sovimme yhdessä ajan kartoituskäynnille. Koskee urakkatarjouksia, ei huolto-/korjauskäyntejä.

Bisnode AA-luokitus 2013